Syltede Abrikoser

Print opskrift

Ingredienser – til minimum 20 personer

1 kilo abrikoser
400 gram god rørsukker
1 deciliter god honning
2 deciliter god æblejuice
2 stk rød chili – 1 hvis den er stærk
1 stang hel kanel
salt og hvid peber

Abrikoserne skæres i fine strimler.
Kog en syltelage med resten af ingredienserne.
Helst gryde med stor bund og god plads.
Kom abrikoserne i syltelagen, varm dem igennem stille og roligt til de er helt færdige.
De tages af varmen med det samme, og køles helt af i en flad bakke.
Herefter pakkes de i helt rene lufttætte glas, så kan abrikoserne fint holde en måned.

Spis abrikoserne til dit medisterpølsen, koteletten eller sammen med en god ost.  

Tip.
Abrikoserne kan med fordel syltes hele, så skal de bare varmes bedre igennem.
Lav dobbelt portion syltelage og sylt et kilo rosiner af resten.