Grøn Hummus

Print opskrift
Ingredienser – til 20 personer

500 gram kikærter
2 stk laurbær
1 stk citron
3 spiseske tahini
2 spiseske sesamfrø
1 fed hvidløg
1 bundt basilikum
1 bundt bredbladet persille  
1 teske stødt spidskommen
1 deciliter god olivenolie
salt og peber

1. dag
Kikærterne lægges i blød natten over i køleskab i rigeligt
med koldt vand (husk de vokser meget – pas på de ikke ender i hele køleskabet…!!)

2. dag

Kikærterne koges i nyt vand, sammen med laurbær og en skive citron.
Når kikærterne er kølet af, blendes/hakkes de sammen med saften fra resten af citronen og de øvrige ingredienser minus salt og olivenolie, som tilsættes til sidst sammen med lidt koldt vand indtil en ønsket konsistens er nået.

Spises med godt brød, til tør pølse, skinke eller bare som den er.