Brød med bid i

Print opskrift
Ingredienser -  Til 10 personer.

500 gram god hvedemel
100 gram rugmel (eller durummel, speltmel mv.)
25 gram gær
2 teske salt
2 teske sukker, honning eller farin
3,5 deciliter varmt vand

Opløs gæren i vandet og bland resten af ingredienserne i.
Ælt godt og grundigt i mindst 15 minutter (det er her hemmeligheden er..!!).
Mel og gær opfører sig forskelligt så prøv jer frem, hvis dejen virker lidt for klæg eller flydende så kom lidt mere mel i, og omvendt, er den for fast så giv den et par skeer vand.
Lad den hæve i røreskålen i ca. 1 time.
Ælt den igennem og del den op i 2 brød som hæver i ca. 45 minutter.
Bag brødene i en forvarmet ovn ved 200 C i ca. 30 minutter.
Bank på undersiden af brødene – de skal lyde hule, så er de færdige.

Tip.
Dejen kan med fordel laves dagen før og hæve natten over i køleskab, undlad så halvdelen af gæren og brug koldt vand.
Brødene kan også bages i form, husk at smøre formen godt.
Prøv også at komme en revet squash eller en håndfuld kerner i brødet.