Kvædeparfait

Print opskrift

Ingredienser – til minimum 10 personer

1 liter piskefløde økologisk
2 deciliter pasteuriserede æggeblommer
400 gram rørsukker
4 stk kvæder eller pærer
1 stang vanille

Kvæderne skrælles og renses for kerner.
De koges til en grød sammen med 200 gram sukker, vanillestangen der er flækket og mast og en halv deciliter vand, grøden køles af i en bakke i køleskabet.
Piskefløden piskes til skum og gemmes i køleskabet.

Resten af sukkeret koges til en sirup ved svag varme sammen med 2 spiseskefulde vand.
Kom den kogene sirup over æggeblommerne mens du pisker som en vanvittig.
Bliv ved med at piske til æggeskummen er helt kold.
Bland æggeskummen med kvæder og flødeskum.
Kom det hele op i en god form og sæt det i fryseren til næste dag.

Spis isen med et kanelbagt æble, til et stykke kage, eller bare som den er.

Tip.
Prøv at bytte kvæderne ud med blåbær eller blommer.